לימודי סייבר

לימודי סייבר – מה חדש בתחום ואיפה שווה ללמוד?

תחום הסייבר הוא תחום חדש יחסית, אך בתוך פרק זמן יחסית קצר, הוא הפך להיות לתחום מבוקש במיוחד – כולנו שמענו בשנים האחרונות לא מעט סיפורים על התקפות סייבר ופעילות של האקרים אשר הסבו פגיעה לשירותי חשמל, רפואה ותחומים נוספים – וכחלק מכך, כולנו גם מבינים את הצורך לנקוט בכל אותן הפעולות אשר בכוחן למנוע מתקפות מהסוג הזה. מקצוע הסייבר, נוגע במספר תחומים שונים, הבאים לידי ביטוי הן ברמה הטכנית, הן ברמה המקצועית והן ברמה הניהולית. בכדי להשתלב בעבודה בתחום הסייבר, יש צורך בידע מקיף ונרחב ובין היתר: הבנה ארגונית, היכרות עם מרכבים טכנולוגיים, יכולות להנעת תהליכים ופתרונות ועוד.. מכיוון שמטרת תכנית לימודי סייבר היא להכשיר את הסטודנטים לעבודה בתחום, יש לקחת בחשבון, כי הלימודים מורכבים ממגוון תתי מקצועות.

על תכנית הלימודים

לימודי סייבר מוצעים הן כקורסים והן כחלק מתוכנית לתואר ראשון או שני.
הלימודים יכולים להתאים גם לאנשים אשר אין להם רקע טכני, אך מגלים עניין בתחום זה וגם עבור אנשים המחזיקים ברקע טכני רחב – כמובן, הכול תלוי במסגרת הלימוד ובתנאי הקבלה הנדרשים.
המטרה של לימודי סייבר היא להקנות לסטודנטים ידע לגבי השיטות, הרכיבים והכלים, באמצעותם ניתן לספק מענה על הצרכים השונים של אבטח המידע בארגונים.
בלימודי סייבר, לומדים בין היתר על רשתות ומערכות הפעלה מסחריות, על מערכות מיקרוסופט, על מערכות איתור והתראה, חקירה של אירועי סייבר, תקני סייבר ועוד..

לימודי סייבר – היכן ללמוד את התחום?

יש לא מעט מוסדות לימוד המציעים לימודי סייבר, כאשר, הלימודים מוצעים במתכונות שונות – בין היתר כאמור, במסגרות של קורסים ללימודי תעודה, כחלק מתוכנית של תואר ראשון ללימודי מערכות מידע, כלימודים לתואר שני ועוד..
כמובן, שכל מתכונת שכזאת, כוללת תנאי קבלה שונים, אורכת תקופת זמן שונה ומצריכה עמידה בתנאי קבלה שונים.
מהסיבה הזאת, לפני בחירת המסגרת הלימוד המתאימה, קיימת חשיבות גבוהה להבין תחילה את מלוא הדרישות והצרכים מהלימודים, לערוך היכרות עם כל האפשרויות הרלוונטיות ובסופו של דבר לבצע בחירה מושכלת הן בתוכנית הלימוד והן במסגרת.

מה ניתן לעשות בסיום הלימודים?

כידוע, בתקופה בה אנו חיים, ארגונים חשופים למפגעים רבים בתחום הסייבר – כאשר, כיום ניתן יחסית בקלות, לגרום לנזק למערכות הדיגיטליות של הארגון ואם המערכות אינן מוגנות בצורה הנדרשת, פגיעה שכזאת עלולה להסב נזק גדול לארגון.
מהסיבה הזאת, יותר ויותר ארגונים הגיעו להבנה כי יש צורך לגייס בעלי מקצוע בתחום הסייבר, על מנת שאלו ידאגו להגן על התשתיות והמערכות בצורה המיטבית ולצמצם במידה משמעותית את הסיכונים לחדירה ופגיעה במערכות – כך שבוגרי לימודי סייבר יוכלו להשתלב בעבודה בתור אנשי סייבר באחד מאותם הארגונים ובין היתר בתפקידים כמו:

  • SOC Analyst – ארגונים רבים מחזיקים במערכות לניטור אבטח מידע ולצורך כך הם זקוקים לצוות מקצועי אשר ידאג להבטיח שאף גורם זדוני לא ינסה לפרוץ לאותן המערכות.
  • PEN Tester – מדובר באיש המקצוע אשר אחראי על בדיקות חדירה ותפקידו לוודא כי באותו הארגון ערוכים בצורה המיטבית למתקפות סייבר.
  • Security Researcher – תפקידם של חוקרי האבטחה הוא לוודא שכל מוצר אשר יוצא על ידי הארגון, נבדק ברמת אבטחת המידע.

חשוב לציין, שתחום הסייבר הוא תחום שמתפתח וכחלק מכך, בכל תקופת זמן קצרה יוצאים עוד ועוד קורסים ונושאי לימוד אשר קשורים לתחום במישרין או בעקיפין – לכן, מומלץ עבור בוגרי הלימודים להישאר עם היד על הדופק ולהתעניין באותם החידושים, מכיוון שכל חידוש שכזה טומן בחובו פוטנציאל להתפתחות.

זה הזמן לייצר עבורכם אסטרטגיה
שתעיף את העסק שלכם רחוק!

אולי יעניין אתכם גם

בואו נדבר

זה הזמן לייצר עבורכם אסטרטגיה שתעיף את העסק שלכם רחוק