שרת אחסון אתר – כל מה שחשוב לדעת

גלישה באינטרנט מתאפשרת בזכות מידע המגיע מאלפי אתרים שונים בארץ ובעולם.

המידע הזה מאוחסן בכוננים קשיחים, בתוך מחשבים הנקראים שרתים. מחשבים אלה מאוחסנים יחד על ידי חברות אחסון, במרכזי מידע – data centers – בתנאים מותאמים ומבוקרים של מיזוג אוויר, מערכות חשמל, אבטחה, גיבויים ועוד.

יחד עם זאת, קיימות אפשרויות רבות לבחירה, כאשר מחפשים חברה לאחסון האתר שלכם, יתרונות וחסרונות שונים לשרתי אחסון אתרים שונים מחירים ועוד. אז איך מחליטים איזה שרת לבחור ולמה זה כל כך חשוב?

בחירת שרת אחסון אתר – על מה היא משפיעה?

אחת הסיבות שכדאי להקדיש מחשבה ומשאבים לבחירה נכונה של שרת אחסון היא קידום אורגני בגוגל. בחירה נכונה של שרת אחסון משפיעה על מהירות הטעינה, אבל גם על נושאים אחרים, רמת האבטחה שתקבלו, איכות התמיכה הטכנית לתפעול האתר, גובה ההוצאות על האתר שלכם, התאמה לקהל היעד שלכם לפי מיקום (מקומי או בינ"ל), נגישות וגמישות של שירותי האחסון ועוד.

כל אלה משפיעים על חווית המשתמש וכפועל יוצא מכך על דירוג האתר במנוע החיפוש של גוגל. ולכן, אם חשוב לכם לעשות כל מה שאפשר כדי לקדם את האתר שלכם – כדאי להשקיע בבחירת השרת הנכון לאחסון.

סוגי אחסון עיקריים שכדאי להכיר 

קיימים 4 סוגי שרתי אחסון עיקריים, שכדאי להכיר:

שרת אחסון שיתופי

הסוג הנפוץ ביותר של שרת אחסון אתרים. מדובר על שרת גדול, שבתוכו מאוחסנים מספר אתרים. זה יכול להיות מספר עצום של אתרים או מספר קטן, בהתאם לחברה המאחסנת.

שרת שיתופי נחשב זול והוא גם בעל שטחי אחסון גדולים, אבל הוא גם חשוף יותר לפריצות והשפעות שליליות שונות, של האתרים השכנים לאחסון.

שרת אחסון פרטי

שרת אחסון פרטי, או ייעודי, הוא שרת אחסון של האתר שלכם בלבד. זה אומר שאתם לא מושפעים מאתרים אחרים, כמו באחסון משותף, דירוג האתר שלכם בגוגל לא תלוי בדירוג של אתרים אחרים בשרת והוא גם פחות חשוף לפריצות.

מצד שני, שרת פרטי מחייב התעסקות טכנית אינטנסיבית יחסית והוא גם יקר יותר לעומת שרתים אחרים.

שרת אחסון וירטואלי VPS

שרת שנותן איכויות דומות לאיכויות של שרת פרטי, רק שהוא וירטואלי ומשמש כשרת פרטי שלכם. יש לו ביצועים יותר טובים והגנה יותר טובה מאשר שרת שיתופי, אבל הוא גם יקר יותר, יש לו פחות שטח אחסון והתחזוקה שלו בחלק מחברות האחרון מצריכה ידע טכני מסויים.

שרתי אירוח מנוהלים

שרתים שנותנים תמיכה מלאה בתקלות ומאפשרים התקנה קלה של סביבות עבודה כגון וורדפרס. שרתים אלה מעולים למי שלא רוצה להתעסק עם הצד הטכני. הסוג המוכר של אתרים שמשתמשים בשרתי אירוח מנוהלים הם אתרי חנות גדולים, עם הרבה תוכן. אבל יש גם שרתי אירוח בענן, שמספקים לכם את כל שירותי הניהול.

איך ניגשים לתהליך בחירת שרת אחסון אתר?

לפני שמתחילים לבדוק את היתרונות והחסרונות של שרתי אחסון שונים, חשוב לאפיין את הצרכים שלכם ושל האתר שלכם. למה הכוונה?

  • האם מתאים לכם לקבל תמיכה טכנית באנגלית במיילים בלבד? או שאתם צריכים שירות בעברית עם אפשרות מענה טלפוני?
  • האם חשוב לכם לקבל תמיכה מסביב לשעון – 24/7? או מספיק לכם בימים א'-ה' בשעות הבוקר?
  • האם אתם יכולים להסתדר בעצמכם ברמה הטכנית או מעדיפים מישהו שיעשה את זה בשבילכם?
  • האם האתר שלכם נותן שירות לקהל מקומי ישראלי, או דווקא לקהל בינ"ל באירופה וארה"ב?
  • מה נפח האחסון הדרוש לאתר שלכם כרגע? בכמה הוא צפוי לגדול בעתיד?
  • האם יש לכם אתר וורדפרס שמחייב שרת עם מערכת הפעלה לינוקס?
  • האם יש לכם אתר איקומרס (חנות דיגיטלית) שמחייב רמת אבטחה מקסימלית?
  • האם חברת האחסון דורשת התחייבות לשנה/לתקופה מסוימת או שמה מחייבת חודש בחודשו?
  • האם חברת האחסון מאפשרת לבצע גיבוי מחוץ לדיסק של השרת שלכם?

מענה מדויק לכל אחת מהשאלות האלה יעזור לכם לשקלל את הנתונים החשובים ולבחור שרת שיענה על הצרכים מדויקים שלכם.

כמה עולה אחסון אתרים?

מחיר שרת אחסון אתרים משתנה בהתאם לגורמים שונים:

  • איזה סוג של אתר אתם רוצים לאחסן – מכירות או תדמית?
  • מהו נפח התנועה הצפוי לחודש באתר שלכם?
  • שירותים נוספים על דומיין לאתר, כמו גיבוי אוטומטי, חשבון אימייל ועוד.
  • סוג השירות ורמת השירות – האם יש מענה טלפוני? האם יש זמינות של 24/7? וכן הלאה.
  • אחסון בארץ או בחו"ל?
  • מסלול האחסון שבחרתם.

 

רוב חברות האחסון מציעות מספר מסלולים במחירים שונים, כמו למשל:

  1. מסלול אחסון דומיין אחד בלבד – נותן לכם כתובת לאתר אחד בלבד.
  2. מספר דומיינים, או מספר בלתי מוגבל של דומיינים בהתאם לחברה המאחסנת.
  3. דומיינים ללא הגבלה + שירותים נוספים כמו כלים לקידום אורגני וכתובת IP בלעדית.

גם אם אתם מעדיפים כרגע לבחור באופציה הזולה ביותר, כדאי להבין כי שירותי אחסון באיכות נמוכה יכולים לפגוע באיכות הגלישה באתר שלכם – אחסון באיכות ירודה עשוי לעלות לכם בקריסה ונפילה של השרתים בגלל תנועה מוגברת – לאו דווקא באתר שלכם, אלא גם באתרים אחרים החולקים אתכם שירותי אחסון.

כאשר האתר שלכם יתחיל לתפוס תאוצה – תצטרכו בכל מקרה לעבור לאחסון איכותי יותר וקצת יותר יקר. בנוסף, אם יש לכם אתר איקומרס, והאמת שגם אם לא, אתם צריכים גם SSL – שירות נוסף, שלעיתים מעלה את המחיר.

לכן, כדי להבין בצורה יותר מדויקת כמה יעלה לכם שרת אחסון אתרים, חשוב לבצע אפיון מדויק לצרכים של האתר ולא פחות חשוב – לצרכים שלכם.

איכות אבטחה בשרת אחסון

אי אפשר להפריז בחשיבות האבטחה בשרתי אחסון. במיוחד אם יש לכם אתר איקומרס, עם שירותי סליקה. אם אתם רוצים לקבל את אמון הלקוחות שלכם ולמכור להם דרך האתר – אתם חייבים לתת להם אבטחה ברמה גבוהה. אבל גם אם יש לכם אתר תדמית, שהשקעתם הרבה זמן וכסף כדי לבנות אותו, כדאי לשמור על הנכס הדיגיטלי שלכם היטב. לכן חשוב לבדוק אם יש לחברת האחסון שלכם תעודת SSL וגם לוודא שהם מיישמים אמצעים אקטיביים כדי למנוע התקפות ופריצות לאתרים שהם מאחסנים.

שרת אחסון בישראל או בחו"ל – מה עדיף?

אחסון בשרת ישראלי מספק זמני טעינה קצרים יותר, אם קהל היעד שלכם הוא מקומי, אבל גם מספק לכם שירות לקוחות בעברית, עם אופציה לתמיכה טלפונית.

לעומת זאת, חברות ישראליות לפעמים דוחסות הרבה אתרים על שרת אחד, מה שדווקא מאט את האתר שלכם והן גם מציעות חבילות שירות פחות מורחבות לעומת חברות אחסון בחו"ל.

שרתי אחסון בחו"ל מתאימים יותר למי שרוצה לאחסן מספר גדול של אתרים במחיר משתלם, או למי שקהל היעד שלו נמצא בחו"ל.

תמיכה טכנית

תמיכה טכנית טובה של חברת אחסון שרתים צריכה לפעול 24/7 – גם בשבתות וחגים – אם האתר שלכם פועל כל הזמן. חשוב לבדוק גם את מהירות התגובה של שירות התמיכה, כדי לוודא שאתם יכולים לפתור תקלות במהירות, במיוחד אם יש לכם אתר עם טראפיק גבוה.

חבילות שירות גמישות

גם אם התחלתם עם חבילת נפח גלישה קטנה, חשוב שתהיה לכם אפשרות לגדול, עם הצמיחה של העסק וגם אולי להרחיב את החבילה לשירותים נוספים שלא הייתם צריכים בעבר.

אחסון אתר מותאם למובייל

בניית אתרים רספונסיביים היא אחת הבחירות המומלצות למי שעובד על אתר חדש, פשוט כי גוגל מעדיפה אתרים מותאמים למובייל וגם הגולשים משתמשים בהם יותר. האופציה השנייה היא בניית אתר מותאם למובייל, נוסף על אתר אינטרנט מותאם למחשב, שיכול לתפוס יותר מקום על השרת, לסבך קצת את הניהול והתחזוקה וגם לעלות קצת יותר.

לכן, אם אין לכם אפשרות לבנות אתר רספונסיבי, בדקו מה מציעים שירותי האחסון שלכם עבור האפשרויות האחרות.

לסיכום, בחירת שרת לאחסון אתרים היא חשובה ויש לה השפעה ישירה על איכות העבודה של האתר ואף על אפשרויות הקידום. לכן, קחו את הזמן לעשות לעצמכם אפיון ולאחר מכן גם סקר שוק, כדי לתת לאתר שלכם את הסיכוי הטוב ביותר לצמוח ולהצליח.

זה הזמן לייצר עבורכם אסטרטגיה
שתעיף את העסק שלכם רחוק!

אולי יעניין אתכם גם

בואו נדבר

זה הזמן לייצר עבורכם אסטרטגיה שתעיף את העסק שלכם רחוק