בניית אתרים לעסקים - בניית אתר לעסק

השיווק באינטרנט הוא עולם ומלואו ולכן הבחירה בערוץ המתאים נעשית קשה משנה לשנה. גוגל למשל מציעה את אחד מערוצי השיווק הוותיקים ביותר, הלא הוא האדוורדס. אתר אינטרנט וקידום אורגני מהווים עוד ערוץ מוכר ומוצלח. אלו תחומים מאד מקצועיים, בהם כדאי להיעזר עם מומחה קידום אתרים. שיווק בפייסבוק נתפס כמשהו יותר עממי כי כולנו גם ככה מבלים שם כל היום. זה לא בהכרח נכון, ומערכת הפרסום של פייסבוק היא עולם ומלואו, אבל בהחלט יש פעולות ברשת החברתית שכל בעל עסק יכול ללמוד לבצע בעצמו.

היום במאמר, נבחן ונדריך דווקא על ערוץ שיווק אחר, הלא הוא הפייסבוק. הרשת החברתית כבר נהייתה 'בת בית' במחשבים ובניידים שלנו והשיווק בה נהיה ערוץ מרכזי בשביל עסקים רבים גדולים כקטנים. לכל זה עוזרת העובדה שקהל המשתמשים בפייסבוק מכיל משתמשים מגוונים מגילאים שונים, מצב סוציו אקונומי מגוון וכן הרשת פופולרית בעולם כולו.

במאמר הבא נעבור על הפרסום בפייסבוק, כיצד הוא עובד ואיך צריך לנהל אותו. המאמר בנוי בשני חלקים:

  • החלק הראשון יסביר באופן עקרוני על ארבעת החלקים שביחד יוצרים את הכלי שנקרא קידום ממומן בפייסבוק.

  • בחלק השני נפרט לגבי סדר העבודה בקמפיין פייסבוק. ישנם הרבה פיצ'רים והסבר ממצה עליהם יכול לארוך גם עשרים מאמרים. מה שחשוב למי שרק מתחיל הוא לקבל סדר עבודה נכון, אחר כך יהיה יותר קל כבר להתקדם.

אז ללא שהות מיותרת, בואו נראה ממה בדיוק בנוי השיווק בפייסבוק ואיך כל החלקים מתחברים האחד לשני.

ארבעת החלקים של שיווק בפייסבוק

  1. בניית קהל – בניית קהל הוא רעיון שקיים גם בפלטפורמות אחרות כגון גוגל למשל. יש לציין שבפייסבוק פיתחו את היכולת וכיום הם מציעים את יכולת בניית הקהל הטובה ביותר הקיימת בפלטפורמות הגדולות וכנראה גם בקטנות. יש שתי סיבות לדבר. הראשונה נעוצה פשוט בתפוצה הרחבה של השירות שמאפשרת למפרסמים למצא קהלים מכל הסוגים שם. הסיבה השניה קשורה קצת אלינו… בזכות כך שאנחנו מגיבים, עושים לייק או משתפים, פייסבוק מקבלים הרבה מידע בנוגע אלינו, להעדפותינו ולנתונים אחרים שמאפיינים אותנו. כל זאת עושה את בניית הקהל ליכולת שחייבים לדעת להשתמש בה. בתור מפרסמים אנחנו צריכים לבנות הגדרות מדויקות של הקהל שלנו ולבנות קהלים שונים לסוגי קמפיינים שונים. הדבר מצריך קצת התנסות שיכולה להבנות מקמפיינים דלי תקציב.

  2. תמחור של הקמפיין – התמחור של הקמפיין מתאפשר לפי שתי שיטות חישוב שונות. האחת נקראת CPC או מחיר להקלקה; השניה נקראת CPM או מחיר לצפיה. CPC זו שיטה שמתאימה לקמפיינים עם הגדרה מדוייקת של המרה. 'המרה' מוגדרת כגולש שביצע את הפעולה שהצבנו לקמפיין, למשל רכישת מוצר, השארת פרטי קשר או הורדה של ספר דיגיטלי. ישנם גם קמפיינים שבהם המפרסם מקבל ערך מעצם החשיפה של הגולש למודעה. במקרה כזה נבחר את האפשרות של CPM. אלו הם קמפיינים בעלי אופי יותר מיתוגי ותדמיתי.

  3. תוכן – היכולת שלנו להציג תוכן בפייסבוק היא מגוונת מאד. הפלטפורמה דוחפת אותנו לכיוון של תוכן איכותי ומאד ויזואלי. יש לזכור שהגולשים בפייסבוק עושים זאת במה שמוגדר זמן פנוי. אופי הגלישה הוא שונה מאד מחיפוש בגוגל למשל. זה מכתיב לנו הקפדה על תוכן מעולה שמושך את העין ומתחרה בתוכן הרב שנגלל למשתמש בפיד. כלי התוכן החזק ביותר הוא כנראה הוידאו. גם הסטורי מהווה אופציה מעניינת ליצירת תוכן כאשר פייסבוק נותנים לה מקום של כבוד בראש העמודים.

  4. מעקב אחר נתונים – אחד הדברים המאתגרים ביותר בקמפיין שיווקי זה לדעת מה עובד ומה פחות. הדבר נכון שבעתיים במקרה של שימוש בערוצים רבים של שיווק ופרסום. בפייסבוק, אחד הנדבכים החשובים במערכת הוא הכלי שמספק לנו נתונים על הצלחה וכישלון של הקמפיין. הכלי הזה נקרא INSIGHT. מופיעים בו נתונים על המעורבות של המשתמשים בכל פוסט, תמונה או פרסום ממומן שהעלנו. המעורבות נמדדת באופנים שונים כולל צפיה והקלקה. את הנתונים אנחנו מקבלים בצורה מפולחת שעוזרת לנו לשפר את בנית הקהל.

סדר העבודה בקמפיין פייסבוק

אימוץ סדר עבודה קבוע יאפשר לנו להיות יעילים בעבודה עם פייסבוק. כלי הפרסום בו הוא מאד חזק ומשוכלל אך יחד עם זאת גם עמוס ומבלבל לעיתים. הוסיפו לכך את העובדה שפייסבוק נוהגת 'לשווק למשווקים' כלומר: פייסבוק מציעה לנו לעיתים לבצע פעולות שונות בלחיצת כפתור. למשל, הפלטפורמה תיקח פוסט שהעלנו ותשאל משהו כזה "בשביל לפרסם את הפוסט ל20 אלף איש לחץ כאן". הצעד הנכון הוא להתעלם מזה ולבנות את הקמפיינים כפי שתכננו בעצמנו. סדר עבודה נכון יעזור כאמור להגיע לזה.

אנחנו מזהים שלושה שלבים לקמפיין. אלו הם שלבים שמבוצעים באופן שוטף וחוזרים על עצמם. אלו הם:

  • מטרות הקמפיין – הדבר הראשון שאנחנו עושים כאשר אנחנו ניגשים לקמפיין בפייסבוק הוא הצבת מטרות. כפי שציינו קודם, ישנן מטרות שונות וכל אחת משרתת מטרה שונה של העסק עצמו. קמפיין מיתוג של ליין מוצרים חדש יראה שונה מקמפיין להשגת לידים. אחד הפרמטרים העיקריים שמושפעים מהמטרה שהצבנו הוא כאמור התמחור אבל הוא בהחלט לא היחיד.

  • תקציב – הגדירו באופן מדויק את התקציב העומד לרשותכם וגזרו ממנו את התקציב לכל קמפיין לפי מטרותיו. יכול להיות שתגלו שהפרסום בפייסבוק יהיה יקר מידי לסוג הקמפיין שרציתם לבצע. לחילופין יכול להיות שרמת המחירים כרגע מאפשרת לכם להשיג יותר משתכננתם ורצוי יהיה להוסיף תקציב לקמפיין.

  • שיפור הקמפיין – הרעיון הוא תמיד ללמוד מהר מהקמפיין הנוכחי ולשפר אותו תוך כדי תנועה. אחת הדרכים הטובות לכך היא באמצעות העלאה של פיצול כל קמפיין לשתי גרסאות שנבדלות בפרט אחד. לאחר כמה זמן, בודקים בINSIGHT מי מהן הצליחה יותר ונשארים איתה. כך ממשיכים הלאה והלאה תוך שיפור מתמיד של יעילות הקמפיין.

זה הזמן לייצר עבורכם אסטרטגיה
שתעיף את העסק שלכם רחוק!

אולי יעניין אתכם גם

בואו נדבר

זה הזמן לייצר עבורכם אסטרטגיה שתעיף את העסק שלכם רחוק